zaterdag, 15 juni 2024

Aircoreiniging, het hele jaar door!

In de herfst- en winterperiode wordt er helaas minder aandacht besteedt aan het reinigen van de airco, terwijl een airco prima functioneert voor bijvoorbeeld de ontwaseming van een beslagen voorruit. Komt een klant maar 1 keer per jaar bij uw garage en is dat toevallig in het najaar, dan is de kans groot dat het aircosysteem nooit wordt behandeld tegen schimmels en bacteriën. Hierdoor is de kans op een onhygiënische, muffe airco aanzienlijk groot.

 

Ontwaseming van beslagen ruiten

Iedereen weet dat een airco zorgt voor koele lucht in de lente en de zomer, maar ook in de herfst en winter is een goed functionerende airco erg belangrijk. Een goed werkende auto airco zorgt ervoor dat beslagen ruiten zo snel mogelijk ontwasemt zijn. Dit verhoogt de veiligheid in grote mate.
    
***TIP: Komt de buitentemperatuur onder de 4 tot 5 graden dan werkt uw aircosysteem niet.
Om toch goed te ontwasemen moet de luchtstroom op de voorruit gericht worden.


Bacteriegroei groter door hogere luchtvochtigheid

Het is belangrijk dat u de airco in uw auto minstens 1 keer per jaar laat reinigen. Hierdoor worden bacteriën in de verdamper en de luchtkanalen verwijderd. Bij een hogere luchtvochtigheid is de kans op bacteriegroei het grootst. Denk aan het in de auto stappen met natte kleding of na een wandeling met de hond in het bos.

goed-werkende-airco.jpg
 

Fris en gezond klimaat in uw auto

Door het interieur en het gehele airconditioningsysteem te laten reinigen wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd waarbij de inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft, ook tijdens lange ritten.


Hier vindt U ons

 Nu ook onze occasions
op deze website!